Майски приключения

Майски приключения

С приятелите ми много обичаме да пътуваме. Когато не планираме някое голямо пътешествие извън пределите на страната, често избираме интригуващи дестинации из България, които очароват с уникалната си природа и приятни моменти, които прекарваме заедно.

Последното такова пътуване беше до Петревене. Това е едно село, близо до Ловеч, което само по себе си не впечатлява с нещо уникално, но в непосредствена близост до него се намират две прекрасни пътеки и природни образования, което силно препоръчвам да посетите.

Първото място, което отидохме да посетим след като се настанихме, беше еко пътеката Златна Панега. Прекрасно и живописно място, която впечатляваше с уникалния цвят на реката и приказните дървени мостчета, през които минаваше маршрутът на пътеката. За наше най-голямо разочарование обаче, маркировакта в един от участъците на пътеката е унищожена и не можахме да намерим пътя до края на маршрута. Но и това, което видяхме ни беше достатъчно приятно.

Второто прекрасно място, което успяхме да видим този ден беше забележителното природно образувание Тектонски гребен до Реселец. Величествени скални образувание, а маршрутът преминава както в панорамна гледка към него, така и обиколка във всяка една цепнатина на скалното образувание.

Не може да се опише с думи колко малък се чувстваш на това място и колко е прекрасно всъщност. Има два-три по опасни участъка, на които трябва да се внимава, но като цяло мястото е уникално и е едно от най-прекрасните, на които съм била.

На следващия ден посетихме Пещерата Съева дупка и Проходна, наричана още “Божийте очи”, а малко по-нагоре има прекрасна панорамна гладка към искърското дефиле. Препоръчвам да се ходи в сухо време, защото дори с планински обувки в мокрото много се пързаляше и беше доста опасно.

Като цяло това са прекрасни места, които успяхме да посетим за един прекрасен уикенд.

А вие къде пътувахте последно из България?

Google+ Comments