Ключът за чуплива коса

Ключът за чуплива коса

chuplivaМного пъти от страниците на блога си съм ви давала съвети как да поддържате косата си. И ампули съм ви препоръчвала, и различни стилизиращи продукти. Истината обаче е, че на моменти аз самата трудно откривам правилната формула за собствената си коса. Споменавала съм и по други поводи – косата ми е силно чуплива, но косъмът ми е тънък и чупките се оформят само ако улуча точния балсам, който задължително трябва да е без отмиване. И ампулите вършат чудесна работа – но що се отнася до подхранване, блясък. За оформяне на къдрици не стават – те по-скоро правят косата мека и хлъзгава, а това състояние не държи трайна форма.

Защо обаче пак подхващам темата. Защото на принципа на великите открития, които почти винаги стават случайно, и аз съвършено непринудено и непредвидено открих начин, по който чупливостта ми става трайна, стегната и изключително добре оформена – направо стои като прическа и това поне три дни. На четвъртия вече има нужда от ново миене и от повторение на процедурата.

Но да ви споделя в какво се състои тя. Накратко – мия си косата вечер, преди лягане. Слагам обичайния балсам без отмиване – мисля, че и друг път съм ви казвала, “Лорис” е името му, бразилски и струва около пет лева. След това я полуизсушавам с възможно най-слабата степен на сешоара, защото силната струя изправя косата. След което… Може би очаквате нещо чрезвичайно. Не. След което правя възможно най-логичното нещо, което се прави вечер – лягам да спя с полуизсушена коса. Вероятно от въртенето и от това че при спане прическата леко се примачква и повдига се получават толкова ясно изразени къдрици, естествен обем не само по дължина, но и в корена – нещо, което трудно се постига дори и във фризьорски салон. И така три дни. Не ми остава нищо друго, освен да ви кажа: Пробвайте!

 

Google+ Comments