Другата страна на пролетта

Другата страна на пролетта

Всички се радваме на пролетното слънце, което все по-уверено и най-важното – по-трайно – започна да пробива облаците. И как няма – започва раздвижването, животът става по-интересен, дните по-дълги, абе идва лято със всичките си приятени емоции и изключителни преживявания.
Преди да се случи всичко това обаче, има една не особено приятна подробност – всяка домакиня, по-млада или по-стара, знае какво съдържание се крие под понятието пролетно почистване и че няма как да избяга от него. Преди великденските празници ще трябва да запретнем ръкави и да поотупаме праха от къщите си, натрупан през дългата зима. И най-неприятния момент – да измием прозорците.
Е, от последното има начин се избяга, при това не струва много, аз го открих и веднага бързам да ви го споделя. Преди време ми се наложи да търся услугите на специализирана фирма за почистване за прозорците в офиса. Естествено проучих различни оферти и тази, на която се спрях, предлагаше цена от 0,50 лв. без ДДС на кв. м, като за фирми минималната поръчка трябва да е 40 лева, а за дома – поне 20. Да ви казвам ли, че срещу 20 лева и моите прозорци, и тези на съседката, която има гарсониера, светят – включих и нея, защото квадратурата на моите стъкла не можа да изпълни необходимия минимум. Така де – да не стават зян средствата. Вярно не чистят дограмата – ама колко му е да я минеш с един парцал. Не е като да търкаш с часове стъклата и все да ти изглеждат замазани.
Така че не се бавете, намерете фирма, направете съседски кооператив и ще изчистите от някои тръни пътя си към лятото. 🙂 🙂 🙂

 

Google+ Comments