Как да се спасим от нахалните ухажори

Как да се спасим от нахалните ухажори

uhajoriИ днес разказ по действителен случай. Със съответните изводи. Моя приятелка, която има малко магазинче за козметика на сравнително оживена улица, преди малко повече от седмица ми се обади силно притеснена. Някакъв редовен клиент, от квартала, с когото от време на време разменяли някоя дума, от месеци проявявал по-специално внимание към нея, отбивал се по-често, веднъж даже й занесъл саксийка с цвете – дал някакво логично обяснение на това неочаквано внимание и тя не се усъмнила и не заподозряла интерес от интимен характер. Докато преди няколко вечери не я застигнал буквално пред входа, в който живее, и направил емоционално и прочувствено обяснение в любов. Тя го излъгала, че си има сериозна връзка, за да стопира нездравия му интерес, човек, с когото живее, казала му, че ако той е приел от нея някакъв сигнал, който тя със сигурност не му е предала осъзнато, просто е в голяма грешка. И че няма как между тях да се случи нещо. Посмачкал се ухажорът и се оттеглил. Но на следващата вечер – пак пред входа, на отсрещния тротоар, стои и само я гледа. Уплашила се – нормално и ми звънна да ме пита какво да прави.

Без много да му мисля, я посъветвах да отиде право в полицията и да се оплаче. От хора от квартала научила трите му имена – защото кой знае презимето и фамилията на клиентите си, които си купуват от магазина пяна за бръснене – и право в районното управление. Привикали го, сплашили го – не се и оказало особено трудно. Та проблемите й отминаха – да се надяваме трайно.

Може да ви се струва прекалено за един обикновен ухажор да се сезира полицията. Но големите бели тръгват от малки и наглед незначителни ситуация. Никой не знае на какво е способен човек, който е в състояние, след като си му обяснил, че се е объркал, отново да те причаква пред блока.

 

 

Google+ Comments