Къде да търсим свестни мъже?

Къде да търсим свестни мъже?

Сега покрай празниците и почивните дни се срещнах с няколко приятелки, с които не се бях виждала скоро. Приказвахме си дълго и типично по женски леко поклюкарствахме. По стечение на обстоятелствата се оказа, че половината ми близки или са все още сами, или наскоро са се разделили с доскорошните си половинки. Така че честа тема за разговор беше: Къде са се дянали свестите мъже и как да ги намерим?

Понеже знам, че много дами си задават същия въпрос, ще ви кажа това, което казах и на моите приятелки.

Мъже, с които можете да изградите пълноценна връзка и да имате бъдеще, се търсят на по-обикновени места. Това не са мачовците, които ви заговарят в баровете и които си търсят поредната бройка. Не са и онзи тип “лоши момчета”, в чиято клопка лесно падаме. Напротив, свестните индивиди от мъжки пол са по-невидимите сред тях – онези, които се срамуват да ви заговорят, по-притеснителни са и като че ли по-свити. Ако някой от тях е отишъл на бар, то той си стои мирно и кротко на масата, вместо да действа сякаш целия свят е негов. Той е леко превит в раменете, не си е направил модерна прическа и идва ли носи хипстърски очила. Освен това Свестният тип рядко посещава барове, така че трудно ще го откриете в поредното заведение.

Тогава как може да попаднете на такъв човек? Ето няколко начина:

  • Търсете го на по-нетипични места – такива, които по презумпция не са предвидени за срещи. Запознавайте се например с приятели на приятели или с приятели на колеги. Посещавайте нови и интересни курсове, събития, мероприятия и т.н. Баровете и клубовете не са единствените места за срещи. Може да се запознаете с някого в книжарница или по време на представяне на книга.
  • Оглеждайте се за “по-невидимите” – това са онези мъже, които окото ви по принцип подминава. Те не изпъкват с изваяни бицепси и не пристигат шумно с мотора си. Те са по-скромни и тихи, но някой от тях спокойно може да се окаже вашата скрита лимонка. Важното е да не подценявате и да не пренебрегвате никого, защото не знаете какво се крие под повърхността на човека до вас. Външният вид и първото впечатление често лъжат.

33046078

  • В този ред на мисли не казвайте “Не” само защото първото ви впечатление е било отрицателно. Ако са ви поканили на среща, излезте поне веднъж с въпросния човек. Истината е, че повечето свестни мъже имат нужда от извайване и в началото са далеч от перфектни. Те нямат богат опит с жените и затова ходят с раздърпани тениски, наболи бради и широки суитшърти. Захващат странни теми на разговор или оставят вас да говорите през повечето време. Не забравяте, че пред вас може би стои нешлифован диамант, който да превърнете в истинско съкровище. И мнозина ще ви завиждат за него след това.
  • Запомнете, че свестен не означава перфектен. За мен свестен мъж е този, с когото ще си паснете по характер и интереси. Това е мъж, който ще държи на вас, ще ви помага, по малко ще ви ревнува и няма да се плаши от идеята да останете завинаги заедно. Той няма да е перфектен – едва ли ще има тялото на Крис Хемсуърт, лицето на Брад Пит или усмивката на Крисчън Бейл. Обаче напомняйте си, че вие самата също не сте перфектна. Всеки има кусури за изглаждане и ако чакате някой, който да отговаря на всичките ви изисквания, цял живот няма да ви стигне да го дочакате.

Google+ Comments