Гривна против уроки

Гривна против уроки

Не знам дали ви е правило впечатление, но напоследък освен нанизите с естествени камъни, които, казват, носели някаква много положителна и полезна енергия и с които е накичена почти всяка втора публична личност, изключително популярни станаха и едни гривни против уроки. По форуми и мрежи с такава насоченост един от най-честите въпроси е откъде може да се купи подобен амулет. Става въпрос за един много семпъл накит – обикновено червена кожена лента или промазан шнур, на който е закачен или някакъв сребърен дребен елемент, или синьо мънисто, или едни стъклени оченца.

urokiДа ви кажа честно, не мога да я разбера тая мания. Казват, че било световна тенденция, че мнозина от световноизвестните звезди от шоубизнеса носели такива бижута във връзка с увлечението си по учението Кабала – според което конецът в такъв цвят имал изключително силна защитна сила против вредни външни влияния и енергии, особено ако е поставен на лявата ръка – тъй като лошотията обикновено атакувала именно от тази посока, за разлика от дясно – откъдето пък идвали положителните енергии. На стъклените очи със сигурност знам, че им се приписват същите сериозни способности – ако сте ходили в Турция или поне ако сте гледали турски сериали, няма как да не сте забелязали, че там почти на всяка сергия се продават такива сувенири – в различни размери. Има ги закачени и в повечето офиси, търговски обекти и дори по сергии – пак с цел защита и привличане на късмета.

Каквото и да си говорим обаче, каквато и скорост и популярност да набират тази практика и тези амулети, става въпрос за нещо, която според мене е доста далеч от традиционните ни вярвания и религии. И в този смисъл си мисля, че каквато и сила да им се приписва, няма как да ни помогнат. Дори и на цена от 35 лева. 🙂

 

Google+ Comments