Да кажа ли?

Да кажа ли?

Рядко влизам в сайтове за запознанства и ако го правя, то е по-скоро, за да си търся приятели, с които да обменям интересни мисли за неща, които ме вълнуват. Е, случва се от време на време и по някой флирт, но честно казано, никога не е провокиран от мене и никога не прераства в нещо повече. Наистина не смятам, че това пространство е място, в което може да се роди нещо истинско, трайно и смислено. Вярвам в прекия контакт, в реалното, а не в нагласеното и измислено привличане. Много дълъг и отвлечен май ми стана уводът, като се има предвид, че ще говоря за конкретна случка.

love

Преди дни влязох в един от най-популярните сайтове за запознанства – нямаше какво да правя, ей така да убия малко време, ако се случи – да се запозная с някой интересен човек. Веднага бързам да уточня, че профилът ми няма нито снимка, нито пък съм с истинските си имена – мисля си, че едва ли външността има огромно значение за това, да се получи интересен разговор и контакт. Та въпросната вечер се заприказвахме с едно момче, моя възраст. Разговорът тръгна интересно. И решихме да се прехвърлим в скайп, понеже в чата на сайта диалогът тече доста бавно и тягостно – просто такава е системата. Разменихме си пълномощни и още с размяната видях, че снимката на момчето ми е много позната – оказа се гаджето на моя много добра позната. Слава богу, аз нямам снимка и той не можа да разбере с кого говори. Въпреки откритието си реших да не се обявявам коя съм, да видя докъде ще стигне. Стигна до откровена свалка, покана за среща, при това се анонсира като напълно свободен от каквито и да ангажименти и обвързаности младеж. По някое време намерих предлог и прекратих разговора, а после го блокирах.

Обаче. Оттогава насам ме измъчва един въпрос – редно ли е да кажа на познатата си за този разговор. И ту си отговарям утвърдително, ту отрицателно. Мисля си, ако аз бях на нейно място, бих се радвала, ако някой ми отвори очите. От друга страна, би ми станало изключително неприятно. И така я въртя ситуацията, и иначе, и не мога да намеря еднозначен и категоричен отговор. Затова – помагайте!

 

Google+ Comments