Техниката, която улеснява живота ни

Техниката, която улеснява живота ни

Всеки път, когато пускам съдомиялната машина благославям изобретатели ѝ и всичките им роднини. После се замислих за всички други подобни машинки, които улесняват изключително много домашните ни задължения.

В днешно време жените не седят по цял ден в домовете си да гледат многобройната челяд и да чистят, мият чинии, перат и готвят. В днешно време жените работят почти на равно с мъжете и времето, което трябва да отделят за домакинските задължения е много малко. Но също така би трябвало и мъжете да споделят този тип задължения, но това е друга тема. Все пак ще кажа, че вече все повече мъже се занимават с този тип задължения и не очакват от жените си да се приберат от работа и да започнат да оправят всичко, което не е наред в дома.

И постепенно стигаме до факта, че след дълъг работен ден, последното нещо, което искаме да направим е да започнем да готвим, а след това да мием една камара съдове на ръка. В почивните дни желанието ни е просто да седим и да си почиваме с интересна книга в ръката или да излезем да се поразходим някъде сред природата вместо да перем, чистим, мием чинии и какво ли още не.

И за щастие не сме единствените, които не желаят да правят тези неща. Ето защо развитието на науката е помогнала за това да “мързелуваме повече” изобретявайки съдомиялната машина, пералнята, прахосмукачката и… да живеят роботчетата, които прахосмучат самички.

Развитието на технологиите в това отношение е манна небесна за нас и аз наистина съм много благодарна за това

Google+ Comments