Злобата у хората

Злобата у хората

Напоследък злобата все повече навлиза в живота ни, а не бива. Сякаш хората имат нужда да мразят, но защо? Защо позволяваме дните да отминават ей така с това чувство, да ни трови всеки ден?

Наскоро четох, че жените са по-склонни да мразят. Аз лично не бих разграничила нещата по този начин. Мъже, жени – всички сме хора със различен характер и начин на живот. Просто на някои хора им е вградено по една или друга причина. И все си мисля, че те не искат да е така, но го правят. Може би е навик – от онези, които трудно можеш да изкорениш. Но не е невъзможно, разбира се. Или пък е болест, трудно излечима? От онези хроничните. Злобата сякаш е във въздуха. Навсякъде около нас.

Въпреки всичко трябва да се съхраним, да не я допускаме до себе си, да и се опълчим колкото и силна да бъде тя.

Google+ Comments

One thought on “Злобата у хората

  1. Злобата, госпожице, в България според мен е провокирана от начина на живот. Не може да има такова разслоение на бедни и богати и да няма завист и злоба. А ако говорим за женската злоба – тя си е съвсем друго нещо. Има жени, които са се отдали именно на това – да гледат в “паничката” на другите, да завиждат и злобеят, вместо да се чудят как да “напълнят” своята.

Leave a Reply