Януарска почивка в Родопите

Януарска почивка в Родопите

Решихме с приятеля ми да си подарим един уикенд на някое по-усамотено място през януари и ето че през миналата събота и неделя най-накрая успяхме и давамата да се освободим от ангажиментите и да го осъществим.  След известно проучване, решихме да отидем в Родопите и да отседнем за две нощувки във вили, които се намират между Велинград и Цигов чарк.

Нетипично за януари, но времето беше изключително благоприятно, пътищата бяха чисти, не валеше сняг, а температурите като за Родопите бяха повече от поносими.  Настанихме се във вилата в петък вечерта, а на следващия ден ходихме на ски в Цигов чарк, след това се разходихме из центъра и парковете на Велинград, а вечерта си хапнахме една страхотна романтична вечеря в механата на вилното селище,  благодарение на професионалния готвач, който приготви за нас уникални родопски вкусотии.

Закуската също не беше за изпускане, но за съжаление след нея трябваше да стегнем багажа. Разходихме се още малко из Родопите – минахме през Батак, после спряхме за малко в Бачковския манастир, след това се видяхме с приятели за около час в Пловдив и се запътихме обратно към дома.

Много доволна останах от прекарването си този уикенд, също и от услугите на вилното селище, в което се настанихме, с радост бих го посетила отново.  Почивката ми подейства много добре, препоръчвам ви и вие ако имате възможност да посетите Цигов чарк и Велинград през зимата или пролетта – изключително красиви са.

 

Google+ Comments