Приготвих страхотен бадемов сладкиш

Приготвих страхотен бадемов сладкиш

Днес искам да ви се похваля. Вчера забърках страхотен бадемов сладкиш, чиято рецепта бях видяла в интернет и от една седмица се канех да я опитам. И тъй като в последно време събота и неделя все се будя рано (което е много неприятно!), реших поне да използвам времето си пълноценно.

almonds cake

Сладкишът се прави много лесно, като необходимите ви съставки са следните: 2 яйца, 200 гр. захар, 300 гр. брашно, 2 суп. лъжици мед, 100 мл. олио, бакпулвер, шепа натрошени бадеми и малко канела. По рецепта се добавя и сушен карамфил, който аз така и не можах да намеря в магазините, така че го пропуснах.

Разбъркват се яйцата, захарта, медът и олиото, докато не се получи гъста и хомогенна смес. Нужно е да бъркате по-продължително с миксера, защото захарта не се разтваря лесно в две яйца. Бакпулверът се смесва с брашното и бавно се добавя към сместа, като вече ги бъркате с лъжица, а не с миксер. Бадемите и канелата се изсипват най-накрай.

Аз лично бях малко изненадана, защото се получи по-гъста смес, отколкото е тази, която правя за кекс. Трябваше по-скоро да я обирам от купата, отколкото просто да я изсипя. Сладкишът не се наду много, докато го пекох и ако трябва да съм честна за малко да го прегоря отгоре. Сложих го във фурната и доста бързо хвана коричка на повърхността, затова му поставих малко фолио да може да се изпече и по средата без да загари отгоре. Няколко пъти го дупчех с клечка за зъби, за да проверя дали се е изпекъл достатъчно.

Но както и да е, останах доволна, пък и други дегустатори около мен също. Стана много вкусно, усещаше се и медът, и канелата, и бадемите. Ако решите да пробвате рецептата, знайте, че накрая може да украсите сладкиша с белени бадеми, да го поръсите с пудра захар или да го украсите по друг начин. Може да го оставите обаче и “натурален”, както ви е по вкуса 😉

Google+ Comments