Начините да си почивам

Начините да си почивам

Всеки от нас има нужда от почивка. На някои хора обаче, служебните им задължения са толкова изтощаващи или просто периодът е такъв, че са необходими сериозни техники, с които да презаредите батериите си. Ето моите изпитани методи, благодарение на които бързо разтоварвам и успявам да съм ползотворна за по-дълго време.

  1. Ходене пеша. Независимо на какво разстояние работите от дома си, ходенето до дома след работа е един изключително полезен начин, благодарение на който успешно ще успеете да изхвърлите работните проблеми от главата си и да се върнете при семейството си готови да им дадете цялата обич и подкрепа, от която имат нужда те. Разбира се, колкото по-далече живеете от работното място – толкова по-дълга разходка и по-добър ефект, но това е силно неприятно, когато трябва да отивате на работа сутрин или в лошото време зимата. Но в крайна сметка – всеки дефект може да бъде превърнат в ефект. Пък е доста добър начин да се раздвижите, ако цял ден сте седели на стол.
  2. Спорт. Намерете вашият спорт и го практикувайте редовно. Нещо, което ще ви забавлява, а в същото време ще ви изморява достатъчно много, че да успее да ви ви разтовари психически. Все пак за всички е ясно, че психическата и умствена умора е много по-силна от физическата. Още повече ако сме млади и здрави хора.
  3. Посещение на културно събитие. Това разбира се, зависи от личните предпочитания. Но със сигурност ако отидете на кино, театър или някакъв концерт, ще се почувствате заредени и отпочинали за известно време напред.
  4. Вечеря, филм и вино. И от това си има нужда, нали – да сте в приятната обстановка на дома си, да се насладите на вкусна вечеря, приятната компания на близките си и една хубава чаша червено вино. А защо не и филм, на който най-вероятно ще заспите, но все пак… за идеята.

Ами това са. Не са много, нито пък са особено нестандартни, но със сигурност при мен работят. Не забравяйте да си почивате повече и да се грижите за здравето си. Сериозната почивка ви прави по-пълноценни и по-продуктивни.

Google+ Comments