Lord of the Rings: концертът. Със специалното участие на Боду СОД

Lord of the Rings: концертът. Със специалното участие на Боду СОД

lotr

От дете съм фен на фентъзи романите на Джон Роналд Руел Толкин – човекът, смайвал ме с безбрежното си въображение. Историите му могат да омагьосат всеки читател – без значение възраст и пол. Разбира се, филмите определено не могат да заменят прекрасните книги за хобити, елфи, орки и други „неземни“ същества, но пък си струва да се изгледат, тъй като благодарение на тях герои, местности и събития оживяват.

Като любител на творчеството на Толкин, нямаше как да пропусна концерта „Lord of the Ring”, който се състоя на 5 декември в зала Арена Армеец. Вече почти седмица в ушите ми кънти музиката от Трилогията. На кино екрана саундракът звучи епично, но на живо изпълнението те кара да настръхнеш! „Зашеметяващо” и „помитащо” са думите, с които мога да опиша грандиозния перформънс. Адмирации за оркестъра на БНР и изключителното професионалното му представяне. За качеството на звука и забележителните видео-прожекции, които допринесоха ние зрителите да се почувстваме част от фентъзи историята, бе специално осигурена техника от Германия. Друг интересно реализиран момент бе назоваването на залите с имената на персонажи като Гандалф, Фродо, Саурон и др.

Не съм се и съмнявала, че в зала Арена Армеец всичко ще бъде организирано до последния детайл, включително взетите мерки за спокойствието на публиката и защитата на скъпата техника. Охраната от голямата фирма Боду СОД извършваше задълженията си ненатрапчиво. Момчетата изглеждаха постоянно нащрек, независимо колко много фактори можеха да разсейват вниманието им.

Отдавана не бях толкова развълнувана от някакво събитие. А силните положителни емоции са важни – карат ни да се чувстваме живи. Надявам по-често у нас да се случват подобни представления. И Боду СОД да са там, разбира се, за да ни е спокойно, защото на такива масови прояви сигурността е от съществено значение.

Google+ Comments