Дами, не си връзвайте косата прекалено често

Дами, не си връзвайте косата прекалено често

Всяка жена мечтае за красива, бляскава и гладка коса, която да си остава такава въпреки ежедневното й третиране и боядисване. Искаме всеки ден да изглеждаме неустоими, но уви, някои неща са трудно постижими или просто невъзможни.

weave-ponytail-hairstyles-for-black-women1

Лошото е, че понякога дори не осъзнаваме, че сами си вредим и с безобидни навици увреждаме косата си. Знаете ли например, че е вредно да разресвате косата си винаги от корените към основите, защото я дърпате и разрушавате структурата й? Че въртейки кичур коса около пръста си, можете също да го повредите и да направите косата си по-слаба? Че не е хубаво да решите или търкате с кърпа мократа си коса? А че поне веднъж на месец е хубаво да миете четката си за коса с шампоан, за да премахнете мъртвите клетки, микробите и замърсяванията по нея? Поздравления, ако сте наясно с тези факти, а ако не сте – запомнете ги и започнете да ги прилагате ежедневно.

Нека обаче допълня още нещо: Конската опашка също не е за всеки ден. На пръв поглед тя изглежда като невинна, бърза и подходяща за всеки повод прическа, но дали е така наистина? Стегнатият и опънат кок дърпа косата ви от корена и може да причини начупвания в неговата структура, които да доведат до загуба на блясъка на косъма. А сещате ли се за онази болка в главата в основата на косата, която ни връхлита, когато пуснем косата в края на деня? На мен ми е познатя… затова нека по-често пускаме косите си свободно. Те също се нуждаят от въздух, за да “дишат” и да са здрави.

Google+ Comments