Да си модел в Британия… или в България

Да си модел в Британия… или в България

Виждали ли сте Дейвид Ганди? Мъжествено лице, стоманен поглед, широки рамене – истинска мечта за всяка жена. 100% се сещате, просто сега не можете да си го представите. Но само си пуснете новата песен на Дженифър Лопес,в  която участва, и веднага ще го познаете.

Дейвид Ганди е величина в модата, каквато е Брад Пит в киното. Лицето на Dolce&Gabbana, което вече години не слиза от модния подиум, позира, но и представя с интелект визията Gabbana. Той е един от малкото талантливи модели мъже, които получават милиони. Разказва, че е започнал на шега като студент, работейки едновременно на още две места. Но от модния бизнес толкова харесали артистизма му, че не след дълго му предлагали огромни хонорари. Днес няма по-известна и артистична звезда в Британия, която освен с мода се подвизава и в различни телевизионни предавания. На Острова дори бяха тръгнали слухове, че именно Ганди ще бъде новият Джеймс Бонд.

Разбира се, ще кажете, че това се случва само в Британия, или в която и да е друга европейска страна, в която модния бизнес няма такава лоша репутация, както у дома. Вярно е, че напоследък малко се изложихме с конкурсите за красота, а медиите лепват етикета “моделка” на всяка втора силиконова мацка. Но преди 8-9 години, преди кризата да удари модния бизнес, преди големи агенции като “Джей Моделс” да затворят врати, преди хонорарите да паднат наполовина, всяко второ момиче си мечтаеше да бъде Мис, а не бяха малко и момчетата, които вземаха участие в конкурсите за Мистър. Тогава следяхме по националната телевизия като грандиозно събитие награждаването на Мис България и с впоследствие Мис Свят. Беше някак бляскаво, тържествено. В 2014 не, че нямаме известни модели, но в повечето случай те са реализирани на Запад. Все още очакваме малко светлинка и в българския моден бизнес.

Google+ Comments