Блог за госпожици

Защо жените ТРЯБВА да тренират с тежести

June29

Жените по природа сме много по-чувствителни, когато става дума за външния си вид. Знаете как е – правим си прически, боядисваме си косата, гримираме се, следим модни тенденции, интересуваме се кое е здравословно и кое не… въобще, стараем се.

И правим една и съща грешка!

Стане ли дума за тренировки, винаги казваме – Не, аз няма да работя с тежести, защото не искам да стана като някой културист!!!

weight-lifting-routines-for-women

Скъпи дами, колкото и тежести да вдигате – никога не можете да станете като познатите ни бодибилдъри. За да се случи това, трябва да приемате разни химии и да повишите нивото си на тестостерон многократно, защото мъжкото тяло по принцип произвежда 10 пъти повече от този хормон. Пък и реално погледнато с какви килограми може да работи една средностатистическа жена – 20-30 кг за крака и 3-5 за ръце, въобще не са толкова много. Аз например освен, че използвам гири от 3 кг. у дома, често тренирам с тежестта на собственото си тяло (правя лицеви опори например). Ефективно е! Има болка, мускулна треска и понякога усещам мускулите си буквално напомпани, но не съм станала културист. Много съм далеч от тази категория. И понеже наистина ми се ще да ви подтикна да тренирате повече с тежести, ще ви кажа следното:

1) изграждането на мускули топи излишните мазнини;

2) с тежести изхабявате повече енергия и следователно повече калории;

3) тялото ви се стяга видимо и става по-изваяно и оформено в сравнение с когато и да било преди;

4) сдобивате се с допълнителна физическа сила;

5) откривате мускули в тялото си, за които не сте подозирали, че съществуват.

Google+ Comments

posted under От Марчела
One Comment to

“Защо жените ТРЯБВА да тренират с тежести”

  1. On July 10th, 2015 at 11:15 am Криси Says:

    Ами, не знам, според мен една жена трябва да си бъде женствена и цялата тази история с развиването на мускулатура не я разбирам. Аз винаги съм предпочитала по-аеробните занимания.

Email will not be published

Website example

Your Comment: